Плевнелиев: Режимът за тютюнопушенето трябва да остане (обновена)

share

"Режимът за тютюнопушенето трябва да остане такъв, какъвто е, защото няма реални причини, и няма логично обяснение, една добре свършена реформа да бъде ревизирана", заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, по отношение на дебатите за отмяна на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места.

Президентът напомни, че още от първите дни на своя мандат е имал категорична позиция по отношение на тютюнопушенето.

„Нека да дадем пример като една истинска европейска държава, нека да се отнесем отговорно към следващите поколения на България”, призова Росен Плевнелиев.

По думите му, по-важният дебат на деня трябва да са младите хора, техните умения, тяхното образование, техните идеи, но не и отново темата за тютюнопушенето.

"Чисто партизанският подход и агресията в тази държава не работят вече", каза още Росен Плевнелиев. 

„Хората очакват, и с все по-малко и малко търпение - се надяват, че Народното събрание ще работи здраво по актуалните за нацията проблеми”, подчерта президентът Росен Плевнелиев. Той изрази убеждение, че „политическите играчи от 42-вото Народно събрание ще намерят правилния баланс и ще променят поведението си”.

„Вие вече виждате, че Народното събрание завърта машината, идват нови законопроекти и дано самата работа мотивира народните избраници да се фокусират върху държавното, върху добрите идеи, върху добрите решения, а не върху противопоставянето”, отбеляза Плевнелиев.

Той подчерта, че в дневния ред на Народното събрание вече влизат много смислени неща – законите в сектор „Сигурност”, промените, свързани със СРС-та, енергийната тема, реформите в сектора с водите, от който зависят милиони.

Водещи новини

Още новини