Хотелиери: Ако непушачите са по-малко, трябва да имат по-малко пространство!

  • 29 май 2013 07:27

  • 2624
  • 4
Хотелиери: Ако непушачите са по-малко, трябва да имат по-малко пространство!
©

Ако отпадне тоталната забрана за тютюнопушене това ще бъде крачка назад и на нас ще се гледа с лошо око в Европа. Това заяви пред БТВ София Ангелова от „Коалиция без дим“. Непушачите рискуват също да заболеят и според СЗО това ще бъде третата по мащаб причина за смърт.

Благой Рагин обаче уточни, че не става въпрос за тотално отпадане на забраната, а обособени части за пушачите. Ако пушачите са повече ще имат по-голямо пространство, уточни шефът на хотелиерската и ресторантьорската асоциация. Ако останем и тази зима без хляб и препитание излизаме на втора революция на улицата,. Моите колеги са радикализирани, не можем да потушим напрежението каза Рагин. 5% от заведенията успяха да наложат забраната и са готови да продължат с тези мерки. БХРА дори предложи да се субсидират заведения, в които няма тютюнопушене, каза Рагин. 47% от бюджета се пълни от сферата на услугите, после и вие няма да имате пари за заплати, каза хотелиерът.

Това предложение е дискриминация, какво предлагате в малките заведения да не се пуши, а в големите да е разрешено, отговори Ангелова. Вентилационната система не може да ни спаси от смолата, годишно всеки един пушач отделя 100 г. смола, съобщи представителката на „Коалиция без дим“.

Последвайте канала на

Novini.bg
2624 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ал

2013.09.28 | 10:19

4
"Хотелиери: Ако непушачите са по-малко, трябва да имат по-малко пространство!" - ГЛУПОСТИ !!!

2013.06.09 | 15:15

2
Не ви ли е срам бе, заради едни вредни навици и заради алчността си сте готови да стъпвате по трупове! Аз до сега не съм видяла пушачите нарочно да посещават някое си заведение само заради това да пушат някъде. По-скоро потребността е да видиш някой и да си прекараш добре. Пушачите не са толкова претенциозни, а като нямате какво друго да предложите, като по-добра храна и услуги, ще разчитате на мизерните пушачи.
инж.геров

2013.09.28 | 10:19

3
не сте виждали защто ходите с джиповете по луксозните заведения а бедните българи мръзнат по наилонките или заради вашият кеф претичват през 10 мин на по цигара навън,вместо да си седят и да спокоино в ресторанта или заведението,където си плащат за неудобството от собствения си джоб
Бай Хой

2013.06.09 | 15:15

1
С тия, които се задават да ни управляват - не крачка назад, ами се връщаме във времето...

Добави коментар

Водещи новини