НФСБ: Цигани взимали пари, за да гласуват за "Атака"

share

"Не нося отговорност за групата, която е вандалствала пред централния офис на "Атака". Митингът на НФСБ бе приключил и не виждам какво толкова е станало пред централата на партията на Волен Сидеров, че някой да носи отговорност", заяви в ефира на Нова телевизия Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

Той каза още, че в България няма две националистически партии, а има само една такава, а другата - "Атака" - е абсолютно популистка партия. По думите му, това е станало съвсем ясно по време на предизборната кампания. Според него, основното послание, което е вдигнало процентът на "Атака" на изборите са популистките обещания за пенсии и минимални заплати. "Точно, когато бяха изкарани тези послания, избирателите на "Атака" се увеличиха. Втората група избиратели са цигани", добави още Симеонов. Той поясни, че ромите са били с тениски на Сидеров и са си признали, че са взимали по 20, 30 и дори 50 лв. за глас. Като третата група избиратели на "Атака", лидерът на НФСБ определи хората, които от години са верни на Волен Сидеров.

Валери Симеонов определи още като абсолютна лъжа твърденията на Сидеров, че НФСБ и ГЕРБ са се сближили. "С Бойко Борисов не говоря от три години след като той ни излъга", добави още Симеонов и поясни, че НФСБ и ГЕРБ нямат интерес от нови бунтове.

Водещи новини

Още новини