Червеняков: Можем да изкараме пълен мандат

share

Част от обичайната практика при смяна на караула е да се променя всяко нещо от предишната власт, което не работи. Това съм приложил и аз в своята работа - да променям неработещото и да запазя правилното. Това обяви в предаването "Панорама" на БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ.

Младен Червеняков от Коалиция за България контрира, че в историята е имало и правителства, които никога не са търсили грешката в предшествениците си.

Като че ли никой не е доволен от старта на този парламент и начина, по който той тръгна. Това се дължи на две причини - ГЕРБ трудно свикнаха да бъдат опозиция, като в същото време някои от сега управляващите търсят реванш, подчерта червеният депутат.

Съгласявам се с господин Червеняков, че стартът на парламента бе неубедителен. В него вместо да преобладават разговорите и дискусиите, се обсъжда с не особено добър тон случилото се четири години назад, обяви Дончев.

По думите на Червеняков, очевидно е, че БСП и ДПС трябва да управляват държавата. От една страна, имаме подготвени законодателни приоритети. От друга страна, мислим за една декларация, която да представим на останалите партии, относно приоритетите на страната. Това правителство има всички шансове да си изкара целия мандат, категоричен бе политикът.

Проблемът е, че имаше такова разпределение на силите в парламента, че правителството имаше пречки пред формирането си. Но след като вече има ясна политическа воля, нещата ще тръгнат към добро, оптимистично заяви той.

Пропит съм с желание нещата да се оправят, но когато човек стои на първия ред в парламента, нещата изглеждат по друг начин, отговори Дончев.

Имаме законодателни намерения, които са включени в три групи големи групи проблеми за решаване. Първата и най-голяма е решаване на проблемите на хората, следват укрепване на държавността и подобряване на бизнес средата, обясни депутатът от БСП. Кризата е толкова дълбока и всеобхватна, че вече засяга народопсихологията на българина. Трябва да имаме надежда, да бъдем добри и да търсим общото, подчерта той.

Водещи новини

Още новини