ГЕРБ се оплака, че Делян Пеевски заплашвал Цветан Цветанов

share

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация срещу депутат Делян Пеевски след размяната на реплики между него и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в пленарната зала.

В нея се казва, че партията възразява срещу „безпрецедентно унизяване на българското Народно събрание". ГЕРБ настоява БСП, ДПС и Атака незабавно да вземат отношение по случая, а прокуратурата да се разграничи от депутата. В сряда Пеевски обяви от парламентарната трибуна, че ще извади наяве всички връзки на Цветанов с „престъпни лица".

"По време на вчерашното заседание, един български депутат си позволи да заплашва един народен представител в лицето на Цветан Цветанов. Лицето Делян Пеевски пропадна дотам, че да отправя заплахи под формата на нецензурни думи", се казва в декларацията, която депутатът Цвета Караянчева прочете пред колегите си и журналисти.

Според нея поведението на Пеевски е недопустимо за народен представител, поставя тройната коалиция в сериозно противоречие с европейските ценности, заплашва катастрофално цялостното развитие на демокрацията в България.

"Нервите на новите управляващи не издържат на напрежението и безпрецедентни заплахи са поредното доказателство колко опасни са тези хора за демокрацията. Дори Лютви Местан не успя да успокои питомника си. Защо, г-жо Манолова, този път не бяхте коректив, от страх ли позволихте такова гангстерско поведение? До Манолова стояха Миков и Бисеров. Миков, срам ли ви е от това поведение? Дължите отговори на тези въпроси", заяви Караянчева.

"Призоваваме българската прокуратура да се разграничи от изявленията на лицето Делян Пеевски, което заплашваше със съдебна саморазправа", каза още Цвета Караянчева.

Водещи новини

Още новини