Пламен Орешарски притеснен за състоянието на няколко сектора

Булфото
share

"Заявихме пред президента Росен Плевнелиев, че Пламен Орешарски е готов да състави веднага кабинет и съответно "Коалиция за България" е готова приеме веднага да приеме проучвателния мандат, след като Бойко Борисов върне. Поне такова бе намерението на Борисов вчера и ще видим дали днес наистина ще го изпълни", заяви пред журналисти Сергей Станишев на излизане от Президентството след консултации с държавния глава.

По думите на соцлидера, Плевнелиев също има намерение да връчи още днес мандат на БСП.

"Ние сме говорили с Орешарски, че на базата на управленските приоритети, незабавно след стартирането на работата на кабинета, то да се занимае с няколко проблема - как живеят хората, цените на тока, първият учебен ден, как да се облекчи положението на фирмите, спасяването на енергетиката", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза още, че много добре разбира, че експертното правителство стартира с ниска подкрепа. "Заради това подкрепата трябва да бъде извоювана", добави още той.

Пламен Орешарски заяви от своя страна, че има опасения за състоянието на няколко сектора - енергетика, здравеопазване. "Другите ми опасения са свързани с това, че на хората им се събра толкова много последните години, че им се иска сега да усетят максимално бързо промени", заяви той.

Орешарски има притеснения, че може да се наложи да се прекроява бюджетът.  На въпрос кой ще бъде министър на финансите, Пламен Орешарски отговори: "Ще ви кажа вероятно няколко дни след като взема мандата. Той ще бъде обаче такъв, който сам ще взима решения."

Водещи новини

Още новини