Нигяр Джафер: Красотата ще спаси света, но не и НС

  • 24 май 2013 08:04

  • 2078
  • 5
Нигяр Джафер: Красотата ще спаси света, но не и НС
©

Красотата ще спаси света. Не знам дали ще спаси обаче 42-рото Народно събрание. Това обяви в предаването "Добро утро, България!" Нигяр Джафер от ДПС. Но смятам, че страстите в парламента ще се успокоят, допълни тя.

По думите на Юлияна Дончева, депутат в 39-тото Народно събрание, е нормално всяко едно правителство да предизвиква доста очаквания в българския народ. През 1879 г. в Учредителното събрание Петко Каравелов е забранил присъствието и избора на жени в институцията, защото смятал, че те ще разсейват мъжете и ще им пречат да си свършат работата. Сега се надявам, че дамите в парламента ще успеят да върнат спокойствието в НС.

Според Таня Андреева от Коалиция за България колкото повече лекари има в НС, толкова повече това ще връща политиците към хората. Тепърва предстои не да гледаме кой колко е красив, а да работи много и да мислим, защото нещата в парламента в първите дни изглеждат доста емоционално, но и много сериозни, подчерта тя.

Разговори с мен за заемане на поста на министър на здравеопазването не са водени, категорично обяви Андреева. Смятам, че този пост е твърде сериозен. Когато един човек заема дадена длъжност, той трябва да бъде готов да поеме ангажиментите, които тя носи, подчерта депутатът.

На въпрос за новото правителство, депутатът от ДПС отговори, че няма как да се търсят политически стерилни хора за програмното правителство. Те трябва да отговарят по-точно на профила на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 - експертно-политически, допълни тя.

Надявам се участието на такива експерти, каквито се обещават, да бъде гарантирано в парламента, коментира Дончева.

Независимо кой каква политика прави, всеки трябва да има уважение към институцията, в която работи. За мен бяха абсолютно неприемливи част от лексиката, която се използваше от някои политически сили, както и поведението им, обяви Андреева. По думите й, гражданите трябва да си вземат поуки от видяното.

Общата снимка, която се прави пред парламента при започване на работата му, този път не се състоя. Тя не е просто от суетност, а е символичен акт, че хората в НС ще работят по една обща цел. Сега се видя, че няма да има това обединение, заключи Дончева.

Последвайте канала на

2078 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.05.26 | 00:26

5
VPARLAMENTA TRQBVA DA SE RABOTI YSILENO KAKTO PRI PShELITE V KOhERA...........

2013.05.25 | 17:25

4
Hе може хора които нямат БЪЛГАРСКИ имена да ръководят ДЪРЖАВАТА!!

2013.05.25 | 14:39

2
За жалост има! Има евреи, арменци и турци с български имена, и те ни управляват
goze

2013.05.25 | 17:23

3
А ТАЯ ОТ АЛКАЙДА ЛИ Е

2013.05.24 | 18:19

1
В НС няма хора от народа! Кой ше ги допусне,трябва да си доказан комунист,да участваш в акций.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини