Лютви Местан: Време е Борисов да се пренесе в реалността

share

Време е г-н Борисов да се пренесе в реалността. Имаме сериозно основание да се притесняваме за състоянието му. Не съм чувал по-нелепи твърдения. Разбирам, че го боли от тежката загуба. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод изказването на бившия премиер, че 200 000 гласа са прелети от ДПС на БСП.

Преди четири години г-н Бойко Борисов се явил като алтернатива на БСП и ДПС и цялото му управление се изграждаше на това. Категоричният вот на 12 май е че, моделът "Борисов" е неуспешен. Преди 4 години той имаше 117 народни представители, но сега имаме качествено обръщане на вота на българските граждани - 120 депутата за БСП и ДПС, и 97 за ГЕРБ, коментира Местан.

На въпрос дали ще има експерти на ДПС в програмното правителство на Станишев, Местан заяви, че ще трябва да попита Пламен Орешарски как вижда екипа си за реализирането на програмата си за втория проучвателен мандат.

По думите му ДПС и Атака не могат да имат каквито и да е взаимоотношения. "Ние ще се отзовем на поканата на Орешарски по програмата, която ще заложи. Но ще възразим, ако има промени на Плоския данък, категорични сме, че в този аспект няма да го подкрепим. Ще водим разговори с г-н Орешарски, но няма да водим разговори с Атака, а кой ще комуникира с тях - не мога да отговоря", категоричен е Лютви Местан.

На въпрос кои са имената в новият експертен кабинет, лидерът на ДПС заяви, че не знае.

Искането за касиране на изборите е действие на отчаянието. Това няма как да се случи. ЦИК се произнесе, че няма нарушения в Деня за размисъл, каза още Лютви Местан след срещата си с президента.

Водещи новини

Още новини