Местан: Фалшивите бюлетини са опит за държавен преврат

  • 11 май 2013 17:44

  • 6251
  • 31
Местан: Фалшивите бюлетини са опит за държавен преврат
©

Фалшифицирането на изборните резултати, подмяната на вота на суверена, представлява, по същество, опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката. Това каза  Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

„Особено притеснително е, че никой в България днес не е сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 000 бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Искаме да се проведе сериозно разследване дали вече не са раздадени бюлетини на български граждани в страната и в чужбина”, посочи Местан.

„Разкритията на прокуратурата и на ДАНС, че са отпечатани незаконно 350 000 бюлетини, с които се подготвя мащабна фалшификация на изборните резултати, по същество е опит за държавен преврат. Настояваме, прокуратурата да разследва дали не са налице основанията за подвеждане под съдебна отговорност по раздел 1 от глава 1 от НК – престъпления против републиката, а именно член 95”, каза още Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Налице са предпоставки за разследване дали няма добре организирана престъпна група, в която да участва и услужливата социология, която продължаваше да дава огромна преднина на една провалила се партия, която няма как да има предимство пред останалите партии от порядъка на 16 - 20 процента, каза още Местан.

"Настояваме Централната избирателна комисия да проведе незабавно извънредно заседание, в което, предвид изключителността на ситуацията, без увъртания на това дали позволява законът или не, да вземе единственото възможно решение, с което да задължи всички районни и секционни избирателни комисии да проведат утре изборите при следната процедура: да се считат за валидни само онези бюлетини, на които първият положен печат преди гласуването на гражданите да бъде съчетан с положени подписи на всички членове на СИК преди гражданинът да се упъти към тъмната стаичка”, каза още Местан.

Според него, трябва да се вземе решение, с което при полагане на първия печат всички членове на СИК да се подпишат на бюлетината, а вторият печат да се полага само на бюлетина, на която има подписи на членовете на секционните избирателни комисии.

„Настояваме всички останали лидери на политически сили, участници в политическия процес, да изразят отношение към тази наша позиция. Настоявам за категорична подкрепа от министър-председателя Марин Райков и преди всичко от страна на държавния глава Росен Плевнелиев. За него това е особено важно предвид факта, че съмнения за манипулации тегнат и върху начина, по който бяха проведени местните и президентските избори. Ако това наше предложение не бъде подкрепено, за съжаление върху изброите утре ще тегнат много тежки съмнения дали те не са вече манипулирани предвид факта, че е напълно възможно тези 350 000 незаконно отпечатани бюлетини да не са единствените”, заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

6251 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
ПИТАМ СТАНИШЕВ И БАРЕКОВ

2013.05.19 | 16:49

31
Другарю Станишев,имаш три милиона празни бюлетини. Какво правиш с тях? Как ще манипулираш изборите? Прочети интервюто на професора Константинов и вече вземи се скрий в дън земята. Нали всяка бюлетина минава през членовете на секционните избирателни комисии. Нали се слагат два печата при взимане и при пускане на бюлетината. Нали има представители на всички политически сили в избирателната комисия. Една бюлетина е валидна след като се пусне в урната. А само избирателя, който се е подписал може да я пусне в урната. Това го знаете много добре но манипулирате отново обществото. След всичкият този цирк който го направихте за вас и приятелите ви Местан,Костов,Кунева,Сидеров,Бинев няма място в българската политика. Вие сте за политическото бунище. Това е гавра с държавата и държавността. Вие сте политически престъпници.
N/A

2013.05.19 | 16:49

30
Местанчо, Местанчоооо, опит за преврат имаше, ама цветът му е червен - цветът на БСП и турската ДПС. За щастие средно-статистическият българин е малко по-интелгентен от берачите на тютюн (които са ваши роби без да го осъзнават) и не се връзва на истеричните ви опити за манипулации в последните дни преди изборите. Образът, който сами сте си изградили през годините благодарение на безобразията, които вършехте с коалиционните си партньори няма как да бъде измит за няколко часа. Сори, ама пак ще сте опозиция... пък дай Боже догодина и в затвора, където ви е мястото.
Скопянски

2013.05.19 | 16:47

28
Аз съм против турците живеещи в търция да гласуват,със изключение на тези които имат бизнис и имущество в българия, също съм с двоино гражданство но имам имущество и в двете държави и чрез вота си защищавам моите интереси.
ПОТКО МАФАНИ

2013.05.19 | 16:47

29
К У Р ЗА ДПС!!!!!!!!

2013.05.12 | 07:46

9
Доказа се, че България е една от най-богатите държави в света! Мафията(политиците+олигарсите) съвсем изперка, озверяха като кучета болни от бяс! След 23 години безкруполен грабеж, все още има стотици милиарди за крадене! Невероятно е на какво са готови за да управляват тази уж "разорена" държава? Продължавайте да вярвайте, че България е БЕДНА???

2013.05.17 | 17:42

27
България вече наистина е бедна държава! цялата тази анархия е за парите от евро-фондовете, а те въобще не са малко!!!!
ggg

2013.05.12 | 07:28

7
може ли нящой да ми каже как на фалшивата бюлетина ще се сложи първия печат,
666

2013.05.17 | 17:42

26
СърГей, Лютвито и дудуков може и да се опитат да обяснят как ще се сложи печата на СИК, който между другото се наранява на произволно място и то в деня на изборите. Как обаче членовете на СИК - от различни партии, камарата застъпници - и те от различни партии ще се включат в далаверата - нещо не ми е ясно.
Лиса

2013.05.17 | 17:42

25
Местан е подъл,непочтен и мекере на Сопола.e
ds

2013.05.17 | 17:41

24
бюрекоф Е ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУТКА
Станимир

2013.05.17 | 17:41

23
Турчина Местан, украинеца Сергей и циганина Костов - това ли са "българите", които трябва да ни управляват? Вижте само каква гадна кампания проведоха и ще си дадете сметка дали те са хората, коио милеят за България.
Турофоб

2013.05.17 | 17:41

22
Тоя турчин пък кво се обажда!
Станимир

2013.05.17 | 17:40

21
Турчина Местан, украинеца Сергей и циганина Костов - това ли са "българите", които трябва да ни управляват? Вижте само каква гадна кампания проведоха и ще си дадете сметка дали те са хората, коио милеят за България.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини