ГЕРБ: Борисов ще реши кои ще са хората в кабинета

share

Ние ще подадем жалбата и ако Конституционният съд намери доводите ни за релеванти, ще получим нови избори. Ако не, ще вървим по процедурата. Това каза в сутрешния блок на БНТ Емил Радев от ГЕРБ.

Ако не се подкрепи предложеното от нас експертно правителство, мандатът се дава на втората партия, обясни той процедурата по излъчване на правителство. Нека оставим премиера да излъчи правителство с най-добрите професионалисти и специалисти, каза Емил Радев. Право на премиерът и лидерът на нашата партия да реши кои ще са тези хора.

В момента сме изправени пред една може би нова тройна коалиция. Трябват ни хора, които да успеят да проведат най-правилните политики. Нашата програма няма много допирни точки с програмата на БСП. Който харесва нашата програма и платформа, може да заповяда да подкрепи предложеното от нас правителство, каза Радев.

Най-големият бич срещу Конституцията са изборните нарушения. Ние не можем да си затворим очите пред такива фрапантни нарушения в деня за размисъл. Абсолютни инсинуации са слуховете, че си пазаруваме депутати от БСП, каза Радев.

Водещи новини

Още новини