Борисов: Не може целият кабинет да е в НС, а залата да е полупразна

Булфото
share

Това заяви след гласуването на вота на недоверие министър-председателят Бойко Борисов.

Затова се върнах, за да видят гражданите някакво взаимодействие и уважение между институциите, допълни той.

Считам, че е цинично да се подпишеш под вот на недоверие и когато говори председателят на управляващата партия, залата да е полупразна. Ако ще е така, следващият път няма да дойда, заяви премиерът.

Срамота е целият кабинет да дойде и всички – в синьо, червено, лилаво да напуснат, а Доган в кулоарите да казва, че единствената му цел е да отдалечи ГЕРБ от институциите, подчерта Борисов.

Съжалявам Мартин Димитров, защото той е добър човек, но в хватката на Иван Костов няма шанс. По думите му Костов е направил така, че НДСВ да няма друг коалиционен партньор и затова те са отишли при ДПС и БСП. Поведението на Синята коалиция да излязат е недостойно, особено, след като са ни приканили да дойдем в парламента, каза той.

Не можеш да се подпишеш пръв под вота, да дойдеш да те снимат камерите и след 5 минути да те няма, коментира премиерът идването на Доган в парламента. Самият Ахмед Доган дойде да покаже, че може да участва заедно с някои от партиите на изборите, но не и с ГЕРБ – ние не ги и искаме, допълни Борисов.

Борисов благодари на Волен Сидеров за подкрепата, защото в противен случай, по думите му, управляващите са щели да изпаднат в изолация.

Водещи новини

Още новини