Кольо Колев: Цветанов е политически труп

share

Коалиция между ДСБ и БСП е невъзможна. В момента на държавата са необходими силни политици със силни гласове. Ние бяхме единствените, които предложихме депутатският имунитет да не важи в предизборната кампания.

Това каза пред камерите на TV7 Екатерина Михайлова, член на ръководството на ДСБ. Тя коментира темата за политическата обстановка след изборите на 12 май и имунитета на Цветан Цветанов. Заедно с нея в студиото бяха Кольо Колев-социолог и Николай Малинов-издател на в. Дума.

Страната не трябва да се хвърля в политическа криза, убеден беше Колев. Трябва да има някаква форма на сътрудничество между политическите партии в името на страната. Цветанов е политически труп и резултатите от изборите нямата никакво значение. Единствената причина той да е още в изборните листи е, че иска да се докопа до политически имунитет. Бойко Борисов не смее да го разкара, защото Цветанов владее структурите на ГЕРБ, категоричен беше Колев. В последните изследвания има паритет между БСП и ГЕРБ, но при твърдите ядра на двете партии, социалистите водят с 3-4%.

Изборът на България в момента е между две неща-програмно правителство и продължение на управлението на ГЕРБ, разкри Малинов. Цветанов ще тегли надолу процентите на ГЕРБ. Целият скандал доведе до лош имидж на България в Европа. Атмосферата в страната е отровена и нормалният политически ритъм е нарушен, обясни той.

Водещи новини

Още новини