В ГЕРБ неприятно изненадани от обвиненията срещу Цветанов

share

"Много неприятно ще бъде, ако наистина се окаже, че Цветан Цветанов е извършил престъпления, каза в ефира на БТВ и предаването "Лице в лице" Владислав Горанов.

Припомняме ви, че от СГП съобщиха вчера, че срещу Цветанов са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл.285 във вр. с чл.387 ал.2 от НК. Според държавното обвинение Цветанов в качеството си на министър на вътрешните работи съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК. Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по чл.34а ал.1 т.1 от ЗСРС да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС.

"От друга гледна точка в ГЕРБ всички сме щастливи, защото прокуратурата работи и тя показва, че е изцяло независима", каза Горанов.

"Цветанов е един от двата основни стълба в ГЕРБ и наистина ще е много неприятно, ако се потвърдят обвиненията на прокуратурата", призна още той.

Относно СРС скандала, в който бе замесен и самият Горанов, той каза, че не се притеснява от подслушвания и не се е интересувал изобщо кой е записал разговора му с Ваньо Танов. По думите му, трябва да се притеснява този, който има любовница.

Антон Кутев от БСП напомни, как Цветанов е казал в сутрешния блок на ефира на БТВ, че ако се наложи ще се откаже от имунитета си и от политиката, ако е извършил някакви престъпления.

"Цветанов не е проблем на бедните, големият проблем е, че хората са бедни и нямат какво да ядат", каза още Кутев.

Социалистът нападна Бойко Борисов и каза, че сега той си е в Банкя, а Сергей Станишев е председател на ПЕС.

Водещи новини

Още новини