Станишев: Не очаквах толкова сериозни разкрития за злоупотреби в МВР

share

Не очаквах, че този сигнал ще доведе до толкова сериозни разкрития за начина, по който е злоупотребявано в МВР, и не за борбата с престъпността, а за икономически и политически интереси на една група. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод на съобщението на Софийската градска прокуратура, че се спира досъдебното производство за проверката в МВР във връзка с подслушванията.

Мотивът за това е, че са събрани достатъчно доказателства срещу бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, но не могат да му се повдигнат обвинение, защото има имунитет. Докрай, както вече разбрахме, няма да се стигне и, както казах преди време, Цветанов няма да бъде оттеглен от Бойко Борисов като водач на листи, защото му трябва имунитетът, коментира Станишев и допълни, че затова следващият парламент ще трябва да взема решение, предаде БТА.

Лидерът на БСП посочи, че позицията му по отношение на Цветанов остава непроменена, но има прокуратура, която трябва да проведе ефективно разследване, за да не става България за посмешище. А за това трябва да има уважение към МВР, да има правила, които да се спазват от МВР, от неговото ръководство и подобни случаи да не се допускат повече. Борисов дължи много отговори, защото той гарантира за Цветанов, а аз питам - кой гарантира за Борисов, добави Станишев.

Водещи новини

Още новини