ДСБ: Властта у нас се използва като ръкавица на мафията

share

Потресен съм, че има 115 000 разрешения за подслушване за 4 г. Ние сме 7 млн. население. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Петър Курумбашев от БСП.

Бях забравил репликата "не е за телефона". Потресоха ме и думите на Емил Димитров и Мирослав Найденов от ГЕРБ, че са извели децата си от България, защото ги е страх за живота им. Тези зависимости са създавани с години. Трябва да направим така, че никога повече да не допускаме такова управление на власт, добави той.

Мирослав Топчийски от СДС заяви, че всички губим от скандала с подслушването. Целта е да бъдат замъглени икономическите проблеми на обществото. По думите му показателно е, че Сергей Станишев е внесъл сигнала в прокуратурата. БСП държеше да представи това като свое дело, каза Топчийски.

Радан Кънев от ДСБ бе категоричен, че скандалите пречат на нормалното функциониране на държавата. Гледаме една мафиотска война, която по същество никого не интересува. Трябва да говорим за съвсем други неща. Хората се интересуват от работа, създаване на работни места. Скандалът е доказателство, че в България властта не се използва, за да се развива икономиката, а като ръкавица на мафията.

Касим Дал от НПСД също изрази мнение, че скандалът с подслушването отвлича вниманието на хората от важните въпроси преди изборите.

Водещи новини

Още новини