Станишев: Управляващите се правят на паднали от небето

share

Това заяви в парламента по време дебатите по вота на недоверие лидерът на БСП Сергей Станишев.

В тази зала няма невинни за резултатите от прехода, иначе българските граждани щяха да бъдат доволни от резултатите от него. Управляващите обаче се правят на паднали от небето. Кой управляваше МВР 2001-2005 година и какво се постигна през това време в сферата на вътрешната сигурност, попита реторично Станишев, визирайки министър-председателя Бойко Борисов, който по това време беше главен секретар на вътрешното министерство.

Две години слушахме за полицейски операции с имена от цялата флора и фауна, резултатите от тях обаче се оказаха слабички, заяви той.

Ключови партньори като Германия ни казват, че няма задоволителни резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията, затова се отлага членството ни в Шенген, каза още лидерът на БСП.

Цветан Цветанов каза в отговор, че партията на Станишев е част от генерирането на престъпността в предходните години. Вътрешният министър защити Борисов, като каза, че кадровата политика се води от министъра на вътрешната работа и главният секретар няма законодателна инициатива.

Вие оставихте една система, която беше разграден двор. Единственото, което наследих от бившия министър на вътрешните работи Михаил Миков, бяха 18 пепелника в кабинета, които аз махнах, защото не съм пушач, каза още Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини