Иван Костов: ГЕРБ не успя да извади мафията от политиката

Булфото
share

Това заяви от парламентарната трибуна по време на дебатите по вота на недоверие лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.

ГЕРБ не направи нищо, за да извади мафията от българската политика. Управляващите разочароваха огромен брой икономически активни лица, като не направиха нищо срещу монополите, които отнемат бизнеса от малките и средни предприемачи, допълни той.

Кабинетът на Борисов се превърна в разочарование за нас заради неспособността им да осъществят реформи в съдебната система и сферата на вътрешните работи. Като наследство от Тройната коалиция сме наблюдавани от Европейската комисия заради съмненията в действията на съдебната власт и огромния брой оправдателни присъди. След две години управление на ГЕРБ сме наблюдавани заради същите неща, нищо не се е променило, каза Костов.

За две години ГЕРБ от противници станаха защитници на статуквото в съдебната система. Това стана след няколко скандални назначения във ВСС, които станаха достояние на обществото, посочи лидерът на ДСБ.

Управлението на ГЕРБ успя да насади омраза срещу лекарите, превърна кадрите на ДС в основни оръжия на политиката си, успя да съвмести в една роля ролята на полицая, прокурора и съдията. Кабинетът успя и да създаде реална заплаха за предстоящите наесен избори за президент и местна власт, каза още Иван Костов.

Водещи новини

Още новини