Кандидат - депутати: Хората живеят много зле

share

Хората излязоха на улицата и казаха, че така не може повече да се живее. Основната причината беше бедността, макар че монополите изсмукват огромна част от доходите на хората Основното, което трябва да се направи е икономика, икономика и пак икономика", каза в интервю за сутрешния блок "Здравей, България" по Нова телевизия бившият социален министър и лидер на НДСВ Христина Христова.

"Няма инвестиции, защото няма прозрачност на съдебната система, има корупция", каза Христова. Според нея това, което служебното правителство прави като дава допълнителни средства на социално слабите  е палеативно решение и така няма да има промени.

"Извън всякакво съмнение е, че хората живеят зле", заяви също  Николай Ненчев, БЗНС. "Трябва да има насърчаване на инвестиции в сферата на земеделието. Там се възвръщат най - бързо инвестираните пари", поясни той. 

"Всички партии решиха в един момент, че икономиката и бизнеса са най - важните", каза Владимир Маринов от ЛИДЕР - НИЕ. Държавата не бива да се ограничава само със земеделие, смята още той.

"Мерките срещу бедността не са една и две", заяви проф. Боян Дуранкев, "ГОРДА България".  "Основното е, че не трябва да се залага върху чуждестранни инвестиции", заяви проф. Дуранкев. Според него, минималната заплата трябва да стане 600 лв.

Здравка Кръстева, "Модерна България", заяви, че насърчаването на бизнеса няма да реши проблемите. "В България ресурсите се управляват зле и безконтролно и затова се стигна до замразени заплати и пенсии", каза Кръстева.

"На страната й трябва по - добро управление", каза Димитър Стоянов, НДП. Той бе категоричен, че приказките, че България е бедна не са толкова верни. Според него страната има пари и те трябва да се използват и управляват разумно.

Христина Христова каза още, че е против празните приказки за увеличаване на пенсиите и така нат. Тя добави още, че пенсионната реформа в страната не е извършена така, както трябва.

Димитър Стоянов съобщи, че рекетът при ГЕРБ е станал 50%, а при Иван Костов е бил 10%. "Рекетът съсипва бизнеса", добави още той.

Водещи новини

Още новини