Румен Петков към водеща: Не винаги ви личи, че сте младо момиче

share

Румен Петков и водещата Диана Найденова се опитаха да се скарат, но само началото на рекламния блок предотврати словесната война.

Случката се разигра в предаването "Челюсти" по TV7. Румен Петков коментира провала на ГЕРБ в социалната политика и се обърна към Найденова с въпроса: Попитайте родителите си, кога са взимали хубава пенсия и дали са били доволни през периода 2005-2009 година? Водещата отговори, че тя е младо момиче и нейните родители още не са пенсионери. Кажете нещо гадничко, за да се скараме пак, провокира Найденова. Прощавайте. Вие сте млада, но не винаги ви личи, подхвърли Петков. Двамата разговаряха и за скандала с нелегалните подслушвания. Има една техника по Закона за електронните средства, която позволява на определени служби като ДАНС да изискват без мотивация и име да им се предоставя информация за комуникацията от определен телефон, разкри Петков. От тези данни се вижда с кои притежатели на номера е разговарял даден журналист, политик или бизнесмен. Ако подготвен служител разполага с тях, на практика ще знае всичко за него, категоричен беше той.

Странно е защо на никой не прави впечатление, че датите, които бяха обявени за нерагламентирано и безконтролно ползване на техниката на МВР за подслушване, са 15, 16 и 18 март. Те са от времето на служебното правителство, което влиза в действие на 13 март. Това е много страшно. Прокуратурата трябва да продължи нататък, убеден беше той. Трябва да се потърси сметка на министър-председателя Марин Райков и да е ясно, че носи отговорност и президентът Росен Плевнелиев. Действията на сегашния кабинет да бъдат разследвани от независимо гражданско бюро за контрол върху ползването на специалните разузнавателни средства, което бе разтурено още в началото на управлението на ГЕРБ, заяви още Петков.

Водещи новини

Още новини