Петър Стоянов: Пазете президента и служебния премиер

share

Изпращането на Маргарет Тачър бе абсолютно достойно, то отговаряше на политиката, която тя водеше", каза в ефира на предаването  "Лице в лице" по БТВ Петър Стоянов, президент на Република България в периода 1997  година - 202 година.

"Аз рядко съм виждал на една погребална церемония да присъстват толкова много важни личности", добави още той.

Стоянов заяви, че най - много се е впечатлил от гледката на кралицата, премиерът на Англия със съпругата си и други бивши премиери с жените си. "Това символизираше единството във Великобритания", добави още той.

Стоянов съобщи, че е бил поканен от британските консерватори на погребението. Той поясни, че има стара връзка с тях, още от 2007 година.

Петър Стоянов допълни още, че само той и президентът Росен Плевнелиев са били на погребението на Маргарет Тачър. Той заяви, че е останал впечатлен от поведението на Плевнелиев. Стоянов заяви, че по никакъв начин държавният ни глава не е демонстрирал някакво балканско поведение, а е действал така, както е типично за президентът на една европейска държава.

Стоянов каза още, че никога по никакъв повод не се е обаждал на Росен Плевнелиев, но не скри, че той пък го е търсил няколко пъти. "Аз знам сега какво се случва в главата на Плевнелиев и знам как той е самотен в определени моменти", добави Петър Стоянов. "Има нападки по отношение на държавния глава. Не искам да бъда съдия и да казвам дали те са прави или не, но мога да кажа следното: пазете президента и служебният премиер, защото от тях зависи стабилността на страната. Те олицетворяват бъдещето на България", каза Стоянов.

Водещи новини

Още новини