БСП поиска Станимир Флоров да бъде отстранен от ГДБОП

share

Във връзка с изнесени шокиращи данни за извършвани оперативни разработки относно покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали, насочени срещу сегашния директор на ГДБОП Станимир Флоров, настояваме за незабавното му отстраняване от МВР. Това се казва в позиция на БСП изпратена до novini.bg.

Изнесените твърдения и факти по медиите са шокиращи. В тях става дума за връзки на Флоров, една от най-високопоставените и овластените фигури в МВР с престъпния контингент. Самият факт, че Флоров е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП.

Очакваме бърза и адекватна реакция в тази посока от министър председателя Марин Райков и президента Росен Плевнелиев, който носи пряката отговорност за работата на служебното правителство. Днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е образувала проверка относно изнесените в публичното пространство скандални материали. В тази връзка изразяваме своите опасения, че оставането на г-н Флоров в МВР носи пряка заплаха той да възпрепятства или да повлияе на разследването.

Това е поредният тежък скандал в МВР, който поставя въпроса – за кого работи МВР – за обслужване на политическите цели и машинации на партия ГЕРБ, за организираната престъпност, или за интересите на българската държава и граждани.

Изразяваме своето притеснение, че последните скандали във вътрешното ведомство заплашват основните принципи на демокрацията и спазването на законността в страната. Те разкриват шокиращи факти за злоупотреба с власт, извършвана в структурите на МВР по времето на Цветан Цветанов.
 

Водещи новини

Още новини