Цветанов: Станишев е подсъдим и не трябва да прави политическа агитация

share

Много е жалко, че в тази предизборна кампания лидерът на ПЕС Сергей Станишев няма политически аргументи, а поиска да замеси институциите, в това число и прокуратурата, в услуга на неговата предизборна кампания.

Това каза днес в Габрово пред журналисти заместник -председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според Цветанов лидерът на социалистите е искал да внуши на обществото, че той, като министър на вътрешните работи през периода 2009 - 2013 година, е разпореждал незаконно подслушване. По думите на Цветанов от информацията, изнесена от прокуратурата, се виждало, че това не е така и Сергей Станишев избързвал с неверни и недоказани твърдения. Според Цветанов когато проверката на прокуратурата завърши, ще се види, че нарушения не е имало. Той посочи, че трябва да се изчака, за да завършат експертизите на техническите средства. По думите му организираната престъпност имала най-голям интерес от скандала в държавата и дори си партнирала с политически лидери.

На свой ред Цветанов съобщи, че според него Сергей Станишев все още бил подсъдим заради изгубени по време на неговото управление секретни документи, свързани с информация за организираната престъпност и не било подходящо подсъдим да прави политическата си агитация по този начин.

Водещи новини

Още новини