ДСБ: МВР е обслужвало ГЕРБ

share

МВР е обслужвало ГЕРБ, се посочва в позиция на ДСБ-БДФ по скандала с подслушванията, разпространена от пресцентъра на ДСБ.

Според коалицията разкритията на прокуратурата нямат прецедент в демократичната история на България. Безспорните факти за фрапиращи нарушения, липсата на писмен регламент, многобройни злоупотреби със служебно положение и СРС водят до неизбежния извод - МВР е обслужвало партия ГЕРБ, нарушавайки основните права и свободи на българските граждани, правят извод двете политически формации. Премиерът Бойко Борисов и министър Цветан Цветанов съзнателно са създали режим на работа, в който мръсните политически поръчки се задават устно, без писмен документ, се посочва още в позицията. ДСБ и БДФ смятат също, че "паническото изявление на бившия вътрешен министър, че не е давал писмени нареждания за незаконно подслушване, разкриват целия цинизъм, но и страх на един човек, който знае, че многократно е нарушавал законите, за да облагодетелства своята партия и своя лидер".

Няма човек с демократични ценности и десни убеждения, който да не се възмути от тези действия, толкова близки до практиките на политическата полиция при комунизма, заявяват от коалицията. Това не е нито дясно, нито демократично, нито европейско, е заключението на ДСБ и БДФ. Затова, посочват от двете партии, призивът да се гласува за ГЕРБ, за да се спре БСП, е обида за българските демократи.

Водещи новини

Още новини