Ангел Найденов: Подслушванията са използвани за политически натиск

share

Искаме или не това, което представи прокуратура за подслушванията днес, е шокиращо. То променя политическия дебат. Това заяви Ангел Найденов от Коалиция за България в предаването "Лице в лице" по БТВ. Той заяви, че другият гост в предаването - Красимир Ципов, носи персонална отговорност и очаква сега той да обяви, че ще се оттегли от политиката.

Ципов добави, че това са много странни изказвания и той няма да се оттегля от политиката.

По думите на Найденов, Цветан Цветанов трябва също да напусне политиката. Прокуратурата потвърди 2/3 от това, което внесе като сигнал Сергей Станишев. Кой според вас ще си позволи да изкара по улиците специализирана техника, да я ползва и т.н., категоричен е той.

Ципов реплекира, че Михаил Миков трябва да понесе също отговорност, че са били подслушвани народни представители през 2007 година. Трябва ли г-н Станишев да понесе като принципал на ДАНС отговорност, че са подслушвани Татяна Дончева, Румен Овчаров и Минчо Спасов, попита той. Найденов му отговори, че Станишев не трябва да се оттегля и да понесе подобна отговорност.

По думите на Ципов е необходимо да се изчакат резултатите от досъдебните производства, а не да се прибързва с изводите и становищата.

Ангел Найденов е категоричен, че от ГЕРБ са изпаднали в пълна амнезия за безобразията, които са вършили. Техниката е ползвана без контрол и отчетност. Той подозира, че информацията е ползвана за политически натиск, за натиск върху магистратите и дори и за икономически цели. 

Водещи новини

Още новини