Станишев: Пълноценната интеграция на ромите няма алтернатива

share

Пълноценната интеграция на ромите няма алтернатива. БСП ще следва политиката на всестранна интеграция на гражданите от ромски произход и утвърждаването им като пълноценни граждани на страна от ЕС. Това е заявил председателят на НС на БСП Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на партията, по повод на Международния ден на ромите.

Лидерът на социалистите е поздравил всички български граждани от ромски произход и е отправил пожелания за здраве и  щастие.  Според Станишев следващото правителство трябва да покаже много по-ефективен начин на решаване на тежките социални проблеми на българското общество и особено на ромските проблеми.

Лидерът на БСП е напомнил, че на днешния ден се почита паметта на неколкостотин хиляди европейци от ромски произход, избити от нацистите. "Този ден е важен антифашистки празник", е добавил Станишев и отбелязал, че в страната все още има хора, които робуват на етнически и расови предразсъдъци, както и хора, които са склонни да насаждат омраза, вместо да работят за единение на обществото, допълват от пресцентъра на БСП.

Водещи новини

Още новини