Сидеров: Медиите и политиците слуги на Уорлик

share

САЩ ползва български военни бази и не плаща стотинка. Аз този въпрос искам да го поставя, откакто е дошъл г-н Джеймс Уорлик. Това заяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров в интервю за сутрешния блок “Денят започва” по БНТ.

Сидеров припомни, че “Атака” е била единствената политическа сила, която е направила публичен протест срещу настаняването на американски бази. Той заяви, че отговорността за този сключен договор със САЩ е на тройната коалиция и обяви, че заради това Сергей Станишев е един национален предател.

Волен Сидеров поясни, че изобщо не се знае какво има в тези бази. “Там може да има ядрено оръжие, оръжие за масово поразяване.”

Според него от тези неща няма позитиви.

В момента България е абсолютно военно беззащитна, каза още лидерът на “Атака”.

“Ако стана президент на Република България, аз ще искам от всички наши партньори да си плащат сметките”, категоричен бе Сидеров. Той припомни и за дълга на Ирак. “Забравихме го”, допълни още. “Много неща започнахме да забравяме”, заключи той.

Волен Сидеров обвини медиите и политиците, че се държат като слуги и аборигени към американския посланик. “Много е жалко отношението към посланика и слава богу, че широката част от обществеността не е съгласна с това поведение.”

“Откакто е тук този човечец, той открива изложби, ходи с рокери, играе в сериали, дава оценки за партии, меси се във всичко.”

Лидерът на “Атака” заяви, че не открива нищо нецивилизовано в постъпката си, когато е връчил сметката на американския посланик и потвърди, че тази постъпка не е била замислена предварително.

Сидеров каза и точните думи за заплахата, отправена от Джеймс Уорлик - “I will destroy you”.

“Аз не видях нито един коментар дали е редно един чужд посланик да заплашва по този начин български политик”, добави лидерът на “Атака”.

“Ако една държава не си брани достойнството, тя в очите на партньорите е нищо”, заключи Сидеров.

Водещи новини

Още новини