Яне Янев: Групировки се притесняват от публичността на имуществото (видео)

Булфото
share

Не може тези, които преговарят с правителството и налагат мнението на работниците, а именно синдикатите, да вадят аргументи, че тяхното имущество не може да бъде публично. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев в сутрешния блок на ТВ7.

Нямаме ни най-малко съмнение, че може да бъде открит противоконституционен текст в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

“Не може от една страна да седиш пред камерите и да преговаряш с правителството, а от друга страна да получават пари от обществени поръчки. На 9 април трябва всички да попълнят встъпителни декларации и няма нито един противоконституционен текст в закона. Юристите на РЗС имат солидна практика”, обясни Янев.

“Примерите са много - силно притеснени от тази публичност са определени групировки и смятам, че е редно да изчакаме до 9 април и тогава ще излезем пред обществото, за да се разбере, кое е било в основата на този натиск върху медиите и президента”, каза още Янев.
Янев заяви, че дори да има подадена жалба до Конституционния съд, до 9 април всички посочени в закона трябва да подадат встъпителни декларации за доходите и имуществото си.

Водещи новини

Още новини