Владислав Горанов: ГЕРБ иска дебат по същество, а не компроматна война

share

Ние искаме дебат по същество, а не компроматна война. Скандалът с подслушванията е една провокация на Тройната коалиция. Това каза Владислав Горанов от ГЕРБ в предаването "Панорама" по БНТ.

По темата контрабанда и митници можем да говорим много, но дори и чисто нормативно не трябва да бъде свързана с нея разговорът за Мишо Бирата от 2010 година, смята още той.

На въпрос защо след 4 години дясно управление ГЕРБ дава ляв мигач, Горанов  заяви, че той не знае откъде идва това твърдение. Безспорно е, че когато управляваш в най-тежката криза няма как после да не признаеш грешките си, но ние не се отказваме и от постигнатото си. Държавата трябва да се погрижи за растежа на икономиката и да създаде правила, каза още той.

Ако можеше нормализацията на държавата да стане за 4 години, то за 24 години щеше да е най-нормалната в света. Има още много неща, които трябва да се направят, смята Горанов.

Той заяви, че лихвената амнистия се прави само веднъж и то заради кризата. Всеки трябва да се научи да си плаща задълженията, а не да се кредитира от държавата. На въпрос дали всичко лошо е свършено от Симеон Дянков, той отговори, че не може да  даде такава констатация. Ако Дянков има някаква грешка, то тя е в комуникацията - ако се обясни на българина, че е криза, той ще го разбере, каза бившият заместник - министър на финансите.

Бизнесът трябва да бъде оставен да прави бизнес в една нормална среда от гледна точка на данъците, смята още Горанов.

На въпрос какво трябва да научим от банкова криза в Кипър, той заяви, че народът го е казал - всеки трябва да се разпростира според чергата си.

Водещи новини

Още новини