Фандъкова: Няма да се повишава цената на водата

share

Няма никакво основание за вдигане цената на водата в столицата - нещо, което концесионерът иска. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Осъществява се много силен контрол над дружествата в момента. Крайно време е всички, най-вече монополистите, да разберат, че биха могли да печелят, само ако работят за доброто на потребителите. Да печелят разумно, подчерта тя.

По думите й, задължително трябва да се избират ръководствата на дружествата, които обслужват гражданите, с конкурси, което обаче досега не е засегнало Топлофикация. Относно комуникацията с клиенти, категорично не съм доволна от ръководството на Топлофикация - София, каза Фандъкова и подчерта, че това е най-голямата им слабост. 

В момента приключва изработване на проектите за енергийна ефективност за всички сгради в столицата. В тези проекти са включени преработката на разпределението на тръбите на топлинната инсталация от вертикално в хоризонтално. Нашето желание е тези проекти да бъдат представени безвъзмездно на гражданите. Водим преговори за отпускане на повече пари в програмата за саниране като безвъзмездна помощ, с което да се подпомогнат гражданите и за тази процедура, обяви градоначалникът на София.

Водещи новини

Още новини