Фандъкова: Цената на водата в София не трябва да поскъпва

  • 28 март 2013 13:04

  • 722
  • 0
Фандъкова: Цената на водата в София не трябва да поскъпва
©

Столична община категорично застава зад тезата, че ДКЕВР не трябва да увеличава цената на водата. От друга страна, „Софийска вода” трябва да спазва приетата инвестиционна програма.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. По отношение на изказванията на изпълнителния директор на „Софийска вода” Етиен Пети, че дейността на дружеството е непрекъснато проверявана, като например има осем проверки за две седмици, Фандъкова посочи, че всички проверки, които се извършват, са нормалният начин за осъществяване на контрол върху което и да е дружество, включително и на „Софийска вода”. Столичният кмет се обърна още към всички инвеститори с призива „да не забравят, че в България важат българските закони и всеки инвеститор, който иска да инвестира, е добре дошъл, но само като спазва законодателството”.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отбеляза, че проблемът с цената на водата не е от вчера. „Искам да напомня, че през 2012 година „Софийска вода” извиваше ръцете на Столична община и искаше да наложи увеличение. Категоричната ни позиция от тогава още е, че има подписани договори и те трябва да се спазват”, заяви кметът на Столична община. Кметът Фандъкова отказа да коментира предложението на френския акционер „Веолия”, която е акционер на „Софийска вода”, относно готовността й да закупи и „Топлофикация – София”. „При такъв вариант „Топлофикация – София” ще се управлява така, както се управлява „Софийска вода” и отговорът е ясен”, отбеляза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

За приватизация на „Топлофикация – София” може да се говори само след като има ясна оценка за състоянието на дружеството, както и за възможните перспективи за развитието й, продължи Фандъкова. По думите й - вече се изготвя предпроектно проучване за изграждане на голяма инсталация в някоя от площадките на „Топлофикация – София”. „Консултантът по това проучване има задача до края на 2013 година да оцени състонието на топлинното дружество, като едва тогава може да се коментират сериозните планове на дружеството”, подчерта Фандъкова.

На днешното заседание на Столичния общински съвет общинските съветници възложиха на председателя на СОС Елен Герджиков в срок до два месеца да изготви доклад за провеждането на конкурс за избор на ново ръководство на топлинното дружество. Кметът Фандъкова отбеляза, че по този начин ще се опровергаят твърденията на някои общински съветници, които говорят за „спускането на ръководители отгоре”. „С провеждането на конкурс се доказва, че няма никакво съмнение за намеса „отгоре, отдолу или отстрани”, заяви още столичният кмет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини