Политолог: БСП опитва да отговори на исканията от протестите

share

Смяната на лицата, които ще представят БСП на изборите, представлява сериозен проект и съществена промяна, заяви политологът Антоний Тодоров. Според него това обновление е продиктувано от начина, по който партиите се очаква да реагират след поставените искания по време на гражданските протести.

Тодоров подчерта, че такова обновяване обаче не се забелязва при ГЕРБ, а партията се държи така, сякаш правителството не е подало предсрочно оставка заради недоволството на хората. По думите на политолога след изборите има две генерални възможности. Да има правителство с център ГЕРБ или самостоятелно, или с друга партия. Другата възможност е правителство с участието на БСП, в което социалистите ще имат мнозинство и ще бъдат подкрепени от други партии.

Всичко обаче зависи от това кой колко гласове ще спечели, за да може да прави тези аритметики, изтъкна Тодоров. Политологът изрази притеснение да не се стигне до варианта от 2005 година, когато правителството на Тройната коалиция беше формирано с известни противоречия при приемането на една или друга кандидатура. Според него това би довело по-бързо до следващи парламентарни избори и до по-голяма политическа нестабилност.

Водещи новини

Още новини