Станишев: АМ "Люлин" и 30 - те км. на АМ "Марица" са незаконни

Булфото
share

Станишев обясни, че за да бъдат законни, тези пътища трябва да бъдат заснети и магистралните участъци трябва да бъдат нанесени в картите на кадастъра.

Това е изрично законово изискване, а не е направено от регионалния министър Росен Плевнелиев и неговата администрация, добави лидерът на БСП.

По думите му, за да угодят на премиера Бойко Борисов и министър Плевнелиев, институциите нарушават закона, защото същевременно на пуснатите участъци има издадено разрешително за ползване.

За какъв правов ред можем да говорим и кой носи отговорността? Дотук с легендата на Росен Плевнелиев, че те са първите, които строят законни магистрали, подчерта Сергей Станишев.

Той коментира, че регионалният министър много обича да говори за своята строителна „библия” и да упреква предишното правителство, че строеното от тях не е законно.

Правим фактите достояние, не защото някой е против магистралите - вече втора година освен думи, нямаме никакви конкретни резултати. Гласът на истината трябва винаги да се чува, а не истината да бъде въпрос на гледна точка, допълни депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Той посочи още, че за новата отсечка на АМ „Хемус” не са извършени и отчуждителни процедури.

Водещи новини

Още новини