Волен Сидеров: Гражданите да бъдат нащрек на изборите

Булфото
share

Според лидера на партията "Атака" Волен Сидеров трябва да има засилен граждански контрол при произвеждането на парламентарните избори, за да не се допусне фалшифициране на резултати и "купуване на гласове". Той каза това пред журналисти тази вечер в Хасково.

Сидеров посочи, че разчита на контрола на гражданските организации, предаде БТА. По думите му самите граждани трябва да бъдат "нащрек", да сигнализират, да търсят МВР и прокуратурата, ако забележат опити за фалшифициране и "купуване на гласове". Той призова хората да стават застъпници и наблюдатели, защото, според него, това е начинът да се оказва контрол върху произвеждането на изборите.

Волен Сидеров смята, че "Атака" ще има депутат от Хасковския район в следващото Народно събрание. По думите му последните проучвания показвали, че доверието към партията расте - и в Хасково, и в страната.

"Мисля, че нашето присъствие в Народното събрание този път ще бъде доста по-внушително и се надявам да имаме и определяща роля като формация, която да не позволи безпринципни коалиции, сговор, който отново да продължи колониалното робство. Ние трябва да бъдем този фактор, който да показва пътя и да разваля плана на тия, които искат да направят нов сговор. Ако трябва - да се правят пак избори. Ако трябва - още веднъж и още веднъж - докато се прочисти политическото пространство", заяви лидерът на "Атака".

Волен Сидеров пристигна в Хасково за среща с членове и със симпатизанти на партията. Той отбеляза, че 26 март е Денят на Тракия - денят, в който преди 100 години е паднала непревземаемата Одринската крепост под напора на победоносните, героични български войски.

Водещи новини

Още новини