Бинев: Борисов е псевдодемократ

share

Българският евродепутат Слави Бинев участва вчера в конференция на Британската партия на независимостта, състояла се в университета в Екзитър, Великобритания, съобщиха от ГОРД.

Бинев присъства на конференцията по лична покана на Найджъл Фараж, лидерът на партията и негов колега в групата "Европа на свободата и демокрацията". В изказването си Бинев призова британците да инвестират в България, за да се осигурят по този начин работни места за българите и да се стабилизира българската икономика. "Само така България ще спечели, запазвайки младите и образовани хора в родината си, а Великобритания ще разшири своите търговски връзки", каза той. В речта си Бинев се е пошегувал, че Найджъл Фараж го е поканил, само след като се е уверил, че българският евродепутат има билет за връщане до София, както и че няма да тръгне за Обединеното кралство заедно с цялото си семейство, търсейки облаги.

Бинев е представил "отчайващата" по думите му ситуация, в която се намира България заради управлението на Бойко Борисов, когото е нарекъл "псевдодемократ". Бинев е заявил, че сега на страната са необходими правила за преборване с корупцията, прагматизъм, "защото най-важното е стандартът на живот на хората" и патриотизъм, за да се запази целостта на държавата. 

Водещи новини

Още новини