Костов: Служебното правителство не трябва да става боксова круша

Булфото
share

Според лидера на ДСБ Иван Костов служебното правителство работи в лоша, враждебна, неблагоприятна среда и получава много малка помощ "отстрани".

Той каза това пред журналисти в Хасково, цитиран от БТА. Служебното правителство не трябва да бъде превръщано в "боксова круша". В момента тези, които нямат позитивни послания и положителни решения на проблемите на хората - особено на тези, които бяха издигнати от протестиращите, изливат цялата си пасивна или активна агресия срещу правителството. Мисля, че това е много непродуктивен подход, отбеляза Костов. "Чрез атаки срещу служебното правителство не се печелят избори, още повече, че служебното правителство не може да отвърне. То няма как да се защити дори с политически изявления или позици. То казва - аз трябва да запазя своята безпартийност и своята политическа неутралност и да заведа страната до избори", посочи лидерът на ДСБ.

Иван Костов коментира и мнението на председателя на Националния статистически институт /НСИ/ Ренета Инджова, изразено пред БТА, че "към момента не е целесъобразно НСИ да се занимава с броене на гласовете на предстоящите избори, защото нито според практиката ни, нито според статута ни има тази възможност". Националният статистически институт дълги години е броял бюлетини на избори и защо сега е станало нецелесъобразно, на мен не ми е много ясно, каза Костов. "Кога точно е станало нецелесъобразно, не мога да разбера. Ако й нареди министър-председателят, тя ще подаде документи и НСИ ще бъде на конкурса, Това не е решение, което ще взема г-жа Инджова. Но те са броили, имат опит и освен това - никой не би се усъмнил в авторитета им. Моето предложение днес е базирано точно на това - никой не би казал, че НСИ е окупиран от хора на Цветан Цветанов", добави лидерът на ДСБ.

Той представи водача на листата с кандидати за народни представители на ДСБ и съюза "Единство" в Хасковския избирателен район Деница Сачева. Не съм член на политическа партия, но винаги съм гласувала "вдясно" - първо за СДС, после за ОДС и след това - за ДСБ, каза Савчева. "Смятам, че ако днес България не ни харесва, причините за това могат да се обобщят като активна глупост и пасивен ум. Дълго изчаквах, наблюдавах, анализирах, коментирах и знам, че това вече не е достатъчно. Знам, че трябва да се участва, ако искаш
наистина да променяш и ако искаш действително да имаш възможността да направиш нещата такива, каквито смяташ, че трябва да бъдат", мотивира тя решението си да се кандидатира за народен представител.

Водещи новини

Още новини