ГЕРБ: Спасихме държавата от фалит

share

Марин Райков е добра кандидатура, той е професионалист и трябва да получи доверие заради реформите които предстоят, заяви пред БТВ Мартин Димитров от Синята коалиция в коментар за бъдещия служебен премиер.

Предвид тежката ситуация може би именно дипломат е необходим за премиер, а не толкова политическа кандидатура, каза Доброслав Димитров от ГЕРБ. Вече няма време за отстрел,

Райков е авторитетна фигура, но е по-важно как правителството ще работи в екип, заяви Димчо Михалевски от БСП. Очевидно е, че идеята на президента е кандидатурата на бъдещия премиер е да е равноотдалечен от всички партии, каза Хасан Адемов от ДПС. Той подкрепи колегата си от БСП, че е изключително важно как ще работи кабинета в цялост.

Балансът да не се рискува фискалната стабилност и икономическите мерки не бяха идеалните, призна Доброслав Димитров, но призова всички политици да се разграничат от призивите да се тегли заем, за да бъдат повишени пенсиите.

Малкият и среден бизнес е единствения тначин за увеличаване на доходите, заяви Мартин Димитров. Голямата грешка на ГЕРБ е факта, че тръгнаха към малките магазинчета, опитаха да закрият складовете на едро. Разбирам, че трябва да се сложат фискални апарати в бензиностанции, но защо ви трябваше да се насочите към малките магазинчета, попита Димитров. Вие да не би да искате да се укриват данъци, избухна Димитров. Хасан Адемов се намеси в разговора с констатацията, че финансовата стабилност не се е превърнала във високи доходи и това е брошка на кабинета пред европейските институции.

БСП и ГЕРБ заедно премахнаха преференциалното гласуване, заяви Мартин Димитров. Това означава, че хората избират своите депутати и да носят персонална отговорност пред избирателите. Без никакъв дебат БСП и ГЕРБ направиха така, че да няма подобно гласуване, не може да те е страх от собствения ти народ, възмути се Димитров. Защо тогава не дойдохте на работа, попита Доброслав Димитров. Той каза, че в момента няма никакво време за промени в Изборния кодекс и при липсата на доверие към парламента подобни фундаментални промени не трябва да се правят, заяви депутатът от ГЕРБ. Технически има възможност промените да се приемат, но въпросът е морален, добави Димитров.

ДПС даде слаба оценка за управлението като посочи доходите и безработицата за най-големите проблеми пред управлението. Синята коалиция писа 3 на релси, а от БСП очаквано не пожалиха кабинета като сложиха двойка на управлението и мотивираха оценката си с 37 сигнала до КС. Доброслав Димитров обаче се похвали, че ГЕРБ спаси държавата от фалит и затова си писа много добър 5.

Водещи новини

Още новини