Петър Стоянов: Резултатите от изборите ще изненадат мнозина

share

В този момент Росен Плевнелиев трябва да бъде съхранен, защото е единствената работеща институция в България. Или ще се превърне в такава само след няколко дни – няма да имаме парламент, правителство. Това каза в предаването „България говори” по Нова телевизия Петър Стоянов, президент на България между в периода 1997-2002 година.

"Президентът заслужава малко повече разбиране и подкрепа, отколкото има в момента", категоричен е Стоянов. По думите му не е лесно да се направи един служебен кабинет. Президентът Плевнелиев трябва да търси баланс между ляво и дясно, между експертност и политически опит, между нови лица и стари професионалисти. "На мен не ми беше трудно при съставянето на служебен кабинет", сподели бившият президент и допълни, че му е било най-трудно да убеди БСП да се откаже от мандат.

Според него тези избори ще бъдат доста неочаквани и резултатите ще изненадат мнозина. "Важно е да се мисли много спешно как енергията на улицата да се трансформира в политическа енергия", заяви той и допълни, че има крещяща нужда протестиращите да участват в политиката.

Водещи новини

Още новини