Петър Стоянов: Плевнелиев е угрижен

  • 26 февруари 2013 21:11

  • 1606
  • 1
Петър Стоянов: Плевнелиев е угрижен
©

Идеята за програмно правителство не е много сериозна идея. Това каза Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002), пред БТВ.

Според него идеята е лоша поне по две причини: „Едната е чисто политическа. Тнаречените програмни правителства в историята на България не са оставили блестящи политически спомени". Експрезидентът припомни, че такива правителства са били на Димитър Попов и това на проф. Любен Беров.

Според него програмен кабинет няма как да бъде направен, защото той трябва да бъде подкрепен от 120 народни представители, макар и принадлежащи на различни политически сили, защото ГЕРБ и БСП са заявили позицията си, че не искат да продължават живота на този парламент. По думите му в този момент, който е доста тежък за българските граждани, няма нужда от програмен кабинет.

„Президентът Плевнелиев е напълно наясно с отговорността, която легна на плещите му, неочаквана за него, неочаквана и за всички нас. Плевнелиев в никакъв случай не изглеждаше объркан, а по-скоро угрижен, отговорно угрижен. Няма я вече обичайната му усмивка, коментира Петър Стоянов. Всъщност толкова угрижен изглеждах и аз, поставен в същата ситуация", каза още Стоянов.

„Няма почти нищо общо между събитията през 1997 година и сегашните събития. Общото е само, че България е изправена пред драматичен избор", смята още експрезидентът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Камен

2013.03.09 | 12:02

1
удя се може ли човек да се държи така само от завис към по-успешен бивш партньор или наистина бат Петьо е бил донсник?

Добави коментар

Водещи новини