Росен Плевнелиев: Изборите ще бъдат на 12 май

  • 28 февруари 2013 10:00

  • 6281
  • 45
Росен Плевнелиев: Изборите ще бъдат на 12 май
© Булфото

"През последните 23 години бяхме свидетели на много неща. През тези години, които наричаме преход - бяхме свидетели на няколко кризи. Историята на България обаче не е само тези 23 години. Историята е важна, защото без корените си ще изсъхнем бързо. Българската Конституция ни пази в трудни моменти и предвижда как да ги преодолеем. Тя е нашият стълб и упора. Десетилетия наред ние сме се стремили да изградим държава", каза президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в изявление от парламентарната трибуна.

"Много път извървяхме, но и не малко постигнахме. България заслужи да бъде член на ЕС и на НАТО", припомни държавният глава.

"В последния месец хората излязоха масово по улиците и показаха, че в страната ни има гражданско общество. Гражданите ни подадоха ръка и затова нека да я поемем. Имаме исторически шанс да върнем доверието на гражданите. Хората имат своите основателни искания и те имат дълбоки корени. Все по - големи групи от български граждани обличат своите протести в конкретни искания. Това е новото и това е различното, и ние нямаме право да ги пренебрегваме. Протестите са много, исканията са разнородни. Разчитаме на мъдрост, отговорност за излизане от кризата. Нека да не се правят прибързани оценки за исканията на гражданите, върху които не препоръчвам на никой да стъпва, а и гражданите не го позволяват. Проблемът е в неизпълнените обещания, ниското доверие в институциите", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Дано всички си даваме сметка за това, че днес пред очите на целия свят в България се гори европейското знаме, гори се Конституцията.  Трябва да запазим гражданският мир и общественият ред. Това е нашият основен дълг към държавата", добави президентът.

Плевнелиев се обърна и към протестиращите: "Вие вече променихте България, променихте и дневният ред. Институциите се задвижиха в правилната посока. България също".

"България върви към избори след неочакваната оставка на правителството. Това Народно събрание пък в оставащите дни трябва да се фокусира върху най - спешните задачи", поясни държавният глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че изборите трябва да се организират добре. "Не искам избори на Цветница и Великден. Това са светли християнски празници. Затова, ако и третия мандат за съставяне на правителство, който ще дам в петък на ДПС не успее, изборите ще се проведат на 12 май", съобщи държавният глава.

"Стана ясно на всички, предстоят избори. Това е основният инструмент на демокрацията. Те са механизмът, с който гражданите може да въздействат най - много на политиците", добави президентът.

"Гражданите изпращат ясен знак, че нямат доверие на партиите. Нека да променим това и да се отворим", призова Плевнелиев. Той заяви отново, че България има исторически шанс да си върне доверието.

"От президента хората очакват истината, а тя е, че държавата не разполага с магическа пръчка да направи хората богати", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава не пропусна да напомни, че новоизбраното 42 Народно събрание  ще има много работа още от първия ден. "От това какви лица ще влязат в следващия парламент и какво ще свършат зависи дали очакванията на българските граждани няма да бъдат напразни", заяви президентът.

Плевнелиев напомни на всички депутати, че те не трябва да решават проблемите на определен кръг хора, а на всички български граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6281 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар

2013.03.18 | 14:22

42
Това не е президент, това е някакво жалко смешно човече той май живее в някаква друга вселена! Речта му е толкова смешна и популиска и как може с толкова много думи да каже НИЩО! Който му пише речта, веднага трябва да се премахне! И тоя смешник, си го избрахме ние - абсолютно излишен е според мен!

2013.03.18 | 14:23

45
Само комунистите ги учеха да говорят без да кажат нищо!

2013.03.18 | 14:22

43
ТАКА Е! САМО ПРЪВАНОВ Е ПРЕЗИДЕНТ!
Кашун

2013.03.18 | 14:23

44
Вие не сте президент вие сте поредният лъжец ,който работи в полза на олигарсите не в полза на народа но и вашето време наближава
321

2013.03.18 | 14:21

41
Хора! В сайта на bTV трият всички коментари, които са против наглата мутра Агент Буда и манипулират оценките на коментарите! В сайта на bTV има един платен коментатор от ГЕРБ с 20 профила, който заедно с администратора се толерира от bTV и манипулира целия сайт. Нарича се Krum_Usainski! Нека не позволяваме това!
4OKO

2013.03.07 | 16:54

40
MIKI MAYS prezedent golem maitap....iskate da obarkate horata no nema kak da se sly4i......NOV bardak s STARI kyrvi ne se PRAVI.......IZMAMNICIIIIIIIIIIIIII,

2013.03.01 | 11:30

39
Възмутена съм ! Поредната гавра с народа . За пореден път ни доказват ,че ние трябва да работим за тях да сме им роби ,да умираме час по час в отчаяние и бедност. не забравят Наглост ,наглост,наглост! Но ,да не забравят че палатите ,лукса в който живеят господа политиците всичко е от нас нашите пари и образованието на децата им в елитните частни университети също е от народа,а ние се чудим как да си обличаме и храним децата ,а да не говорим за образованието на нашите деца.

2013.03.01 | 02:12

38
Боже какви коментари....и за да запазя стила ще ви напиша: Тъпи насрани мишки,не стига ,че сте неуки ами и сами незнаете какво точно искате и защо го искате "оставка" и "долу"....ама как защо кой ..няма значение.Водача на вашия "безпристрастен" протест се оказа ,че до миналата година бил член на младежкото БСП...и сега ми се изясни причината да не се споменават на протестите Овчаров Станишев и доган.Вие правите всичко възможно да няма избори...защото тогава ще дадът гласа си и нормалните образовани хора...а те не са на вашето мнение.Няма как 100000 души да определят какво да става в страната...ако продължавате да настоявате да се сасипе държавността ,ще излезем и ние....срещу вас защото ми писна смешници да ми се обявяват за говорители на народа...

2013.02.28 | 15:39

15
Гледай телевизия и се моли по 5 пъти на ден, докато не остане действаща клетка в главата ти.

2013.02.28 | 14:13

2
излез бе кратун,много ти порасна работата,до сега краде искаш още,ела излез в неделя бе трикат

2013.03.01 | 02:09

37
Подлога на олигарсите.Направихте ни ,всички вие,най-бедните в света,и сега се опитвате да обяснявате ,че било необратимо.Връщайте милиардите,дето ги крадохте през всички тия години,та да видим дали сме най -бедни.
xp

2013.03.01 | 02:08

36
По-големи глупости на квадратен инч не бях чел. Тоя "президент" е срам за България.
soso

2013.03.01 | 02:04

33
АБЕ ТЕ СА СИ ЕДНО С КОМУНЕТАТА,ПРАВЯТ ЦИРК ЗА ПРЕД ХОРАТА РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!!АЗ СЪМ ЗА АТАКА!!!!!

2013.03.01 | 02:08

35
Не съм фен на БСП но има и по-лоши. Списък на по-лошите от БСП в нарастващ по лошота ред: Герб комунисти Атака и други нацисти
До Президента

2013.03.01 | 02:05

34
Съгласни сме, че натрупаните от години проблеми е невъзможно да се решат мигновено и в разрез с действащия правов ред. Знаем, че е нужно време да се изпипат добре законите. Но народът очаква от Президента да зададе на база на народните искания още сега дневния ред и рамката за работа на следващия парламент по антимонополното и антикорупционно законодателство ! Да даде старта на един необратим процес ! Още сега ! Именно затова Народът овластява пряко Президента !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини