Цецка Цачева: ГЕРБ ще си понесе отговорността за бедността в страната

share

"Аз имам очаквания кога ще бъде последното заседание на Народното събрание, но не зная със сигурност", каза в ефира на БТВ Цецка Цачева, председател на Народното събрание. Тя поясни, че то най - вероятно ще бъде в сряда или в четвъртък и добави, че всичко зависи от президента Росен Плевнелиев.

Според Цачева, парламентът се е разминал с очакванията на гражданите. Тя поясни, че казва тези думи от името й на председател на НС, а не като активист на ГЕРБ. "Не намерихме баланса между финансовата стабилност и дохода на гражданите", добави шефката на парламента. Цачева поясни, че отговорността за станалото е на управляващите и поясни, че ГЕРБ няма да избяга от нея.

Все пак Цецка Цачева не съжалява, че така са се стекли нещата и мандатът на ПП ГЕРБ се прекратява мандата предсрочно.  По думите й, няма нищо драматично в станалото.  Цачева призна, че до предсрочното прекратяване на мандата се е стигнало след вика на хората. "Това трябва да отрезви политиците днес", добави тя.

На въпрос дали Симеон Дянков е виновникът за всичко това, което се случи, Цачева каза, че не иска да дава оценки и добави, че не е само той виновникът.

Водещи новини

Още новини