ДСБ: Плевнелиев изопачава фактите

share

Не прави чест на президента да изопачава фактите, заявява пресцентърът на ДСБ в съобщение до медиите. Така от "тъмносинята" формация и движението "Единство" опровергават думите на Росен Плевнелиев - "Г-н Костов поиска  властта".

Това не отговаря на истината, държавният глава беше призован да направи последно усилие да привлече подкрепата на ГЕРБ за  програмно правителство с посочени от него експерти, се посочва в позицията на ДСБ.

Вчера за пореден път за това настояха лидерът на партията Иван Костов и евродепутатът Надежда Нейнски /"Единство"/. Те декларираха готовност ПГ на "Синята коалиция" да внесе в Народното събрание за гласуване състава на програмния кабинет,  ако ГЕРБ бъдат убедени да го подкрепят. За да стане това, беше необходимо Плевнелиев да не връчва днес третия, последен  проучвателен мандат на ДПС.

Вместо това, държавният глава допусна да се провали заедно с провала на ГЕРБ и наложи решение против волята на протестиращата българска общественост, е заключението на ДСБ, оповестено в разпространената позиция.

Водещи новини

Още новини