Костов: Парламентът трябва да продължи да работи

share

Президентът трябва да направи последен опит за преговори и съставянето на програмен кабинет. Народното събрание трябва да продължи да работи.

Това заяви в предаването "Лице в лице" Иван Костов. Това трябва да стане, за да бъдат чути хората и желанията им да бъдат изпълнени. Кабинетът трябва да бъде излъчен от президента и ние от Синята коалиция сме готови да го подкрепим, категоричен беше Костов. Бойко Борисов да даде 120 депутати на Росен Плевнелиев и кабинетът ще може да работи. Ударите срещу Плевнелиев в последните дни, са удари срещу държавността. Неговите хора буквално се острелват. Целта е дестабилизация на страната. Русия има интерес примерно от това, за да може да се върне темата за руските енергийни проекти. Хора от ГЕРБ също са настроени срещу президента, обясни той.

Държавата трябва да покаже в момента дали е силна. Ако всички институции не успеят да направят това, ни чака дълга криза от всякакъв род-политическа, социална, институционална, разкри Костов. Всеки, който не помага на държавата да влезе в ролята си, обрича България на дълги години криза. Решаващата роля в момента е на президента. Той би трябвало да поиска подкрепа от ГЕРБ. По последни социологически данни, БСП води на ГЕРБ. Колкото по-бързо се върви към предсрочни парламентарни избори, толкова по-бързо вървим към капитулация и предаване на властта в червени ръце, категоричен беше Костов.

Аз вярвам, че подложени под натиск, народните представители ще направят това, което е важно за хората. Видяхте как се случи промяната за телекомуникационните компании преди дни, обясни той. Моят призив към Бойко Борисов е да не бърза да капитулира и да предава властта в ръцете на Сергей Станишев и Ахмед Доган. Борисов трябва да види протегнатата ни ръка. Аз нямам лични отношения с него и той трябва да ни повярва, завърши Костов.

Водещи новини

Още новини