БСП: Да се направи пълен анализ на финансовото състояние на държавата

share

"Продължават опитите  на политици популисти да яхнат кораба", каза в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова.

По думите на социалистката, действията, които БСП предлага в момента са възможни. Нинова изрази положителната си оценка, че част от тях са присъствали и в изказването на Росен Плевнелиев.

Корнелия Нинова добави, че не знае кой ще бъде начело на служебния кабинет. Тя изрази надежда sos премиерът да бъде компетентен човек. Относно притеснението на БСП, че изборите могат да бъдат манипулирани, депутатката заяви, че сега ще бъдат спокойни, ако в МВР не се партизира ръководният състав и ако там няма представители на ГЕРБ.

Относно листите на социалистическата партия, Корнелия Нинова заяви, че трябва да има приемственост, нови лица, да има отваряне към гражданската квота, да се намери баланс. Нинова коментира и отказа на Сергей Станишев да бъде премиер, ако БСП спечели. По думите й, постъпката му е силна и държавническа и тя показва, че за него наистина властта не е самоцел. Социалистката съобщи, че въобще не е обсъждано кой може да бъде премиер от БСП и уточни, че все още е много рано за такива разговори.

Корнелия Нинова отново зави искането на БСП да бъде направен пълен анализ на финансовото състояние на държавата.

Червената депутатка не пропусна и темата за контрабандата. Тя заяви, че не мисли, че сега тя може да се засили  при условие, че държавата е разклатена и поясни, че контрабандата е излязла извън всякакви граници.

Водещи новини

Още новини