Корнелия Нинова: Приватизира се на килограм

  • 05 юли 2011 15:50

  • 1365
  • 1
Корнелия Нинова: Приватизира се на килограм
© Булфото

В платформата е записано: ревизия на приватизационни сделки, при които са използвани корупционни схеми, приватизация на обекти само след появата на изгодни за държавата условия.

Това каза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след заседание на ИБ на БСП.

„Тук не пише: ще повишим акциза, ще направим контрабандата 50%, ще ни паднат приходите в бюджета, поради което ще наваксаме като продадем всичко останало държавно на каквито и да е ниски цени. Няма такова обещание”, заяви Нинова.


По думите й - в момента управляващите правят точно това. Постоянно увеличават списъците на дружествата за приватизация, парите остават едни и същи – не се актуализират – нито в Закона за бюджета, нито в плана на Агенцията за приватизация. В плана на Агенцията за приватизация очакват 250 млн. лв. за всички дружества, а в бюджета очакват 400 млн. от тези дружества. Тоест хаотична, безпринципна приватизация, на всяка цена – само и само да се осигурят някакви пари в бюджета. Против сме провеждането на такава приватизация, конкретно по последния внесен законопроект, който предвижда да се извадят от забранителния списък АДИС и „Български пощи” ЕАД.


„Стартът на приватизацията на тези две дружества всъщност е фалстарт, защото по Закона за приватизация, чл. 3, НС взема решение за приватизацията на дружествата от забранителния списък след предложение на Министерски съвет", посочи Нинова и заяви, че такова решение на МС няма.


Предложението е направено от четирима депутати и по-интересното е, че МВнР има становище да не се изважда АДИС от забранителния списък.


По отношение на "Български пощи", Министерство на транспорта казва, че в момента дружеството е единственото с развита пощенска мрежа и разполага с ресурс да осигури изпълнението на пощенската услуга на територията на цялата страна. Пощите са от значителна роля за националното, културното и социалното сближаване и са от особена важност за българското стопанство, се казва още в становището на МТИТС. Нинова заяви, че от левицата искат спиране на тази процедура по изваждане на двете дружества. Законопроектът е внесен в нарушение на Закона за приватизация. Тази процедура трябва да бъде спряна и отново, ако решат да стартират, да го направят както пише по закон, заяви Нинова.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
evgeni

2011.10.06 | 10:32

1
--- Прикрепено писмо (1Гб>1гр.олово) ---- Подател: евгени славков До: press@president.bg, mvr@mvr.bg, press@mvr.bg, office@mvr.bg, webmaster@mvr.bg, dans@dans.bg, office@dans.bg, signali@dans.bg, director@dans.bg, director@mvr.bg Относно: 1Гб>1гр.олово Дата: Четвъртък, 2011, Октомври 6 10:17:55 ЕЕЩ При 200 знакови убийства и неразкрито нито 1,какво ви говори това ??? Службите,които ги направиха ги избиха поради непокорност,а сега Борисов за какво ДС говори ???Луканов се опита да промени курса на 100-летницата взе та умря ,преди това противопоставиха И.Павлов за да се скара с Луканов на темата "Кой ще кара влака",та и той се пренесе в небитието,за да му припишат БИТКАТА.Икономичеески кръговеот типа В.Илиев,и те се споминаха,а оцеляха най-СИЛНИТЕ-ПЪРВОСЪЗДАТЕЛИТЕ- АБВ !!! Просто въпрос на НЕЩОТО и нищото.АБВ се изпълнява с пълна сила и днес .Сега флашките вършат по-добра работа,отколкото ПРЕСЕЛЕНИЕТО под земята.Това ГО знаят "Хилендарски" и "Стършела" и "учителя Йода/по физическо/". Драгите зрители още ли залагате на Този и Онзи със цената на живота си.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини