Йордан Цонев: Служебният кабинет няма време да постигне нещо

share

Парламентарната група на ДПС още вчера взе решение да върне предложения й мандат за създаване на правителство. Това обяви пред БНТ Йордан Цонев.

Според него, тежката криза може да прерасне в конституционна, тъй като явно настоящото правителство не е облечено в доверие. Ако ситуацията се задълбочи, може да се стигне до анархия, от която страната няма нужда в момента, смята Цонев.

Най-доброто решение в момента е да се стигне възможно най-скоро до предсрочни избори, обяви той. Според него гражданите са задали платформа. Политиците, които не се съобразят с нея, много скоро ще отпаднат от политиката, смята той.

Задачите, които има да се решават, не могат да се решат с бързи мерки, а имат нужда от сериозна работа. Затова един служебен кабинет няма да има времевата възможност за това, обяви депутатът от ДПС.

Той обяви, че днес ще бъде сезиран главният прокурор за "престъплението, което извърши Бойко Борисов", заключи той, като визира обвинението за готвен срещу премиера атентат от страна на Ахмед Доган.

Водещи новини

Още новини