Михаил Миков: Хората протестират заради ниските си доходи

share

Протестите в България възникнаха като повод от високите цени на електрическата енергия, но в основата са ниските доходи и невъзможността на хората да покриват жизнените си нужди - храна, дрехи, достъп до образование и други.

Това каза на пресконференция във Видин народният представител Михаил Миков, цитиран от БТА. Причината за това състояние на хората е водената досега политика на рестрикции от правителството. В България все по-голям е броят на "работещите бедни". Днес парламентът понася товара на народното недоволство заради крайно негативното отношение към работата на народните избраници. Тежки поражения са нанесени на Северозападна България, и в частност на Видин, от последното управление, посочи Миков. С това се затвърди ролята на Видин като периферия не само на България, но и на Северозападна България. Няма реализиран нито един нов инфраструктурен обект от съществено значение за областта, като се изключи довършването на проекти, заложени при предишното правителство.

В тази обстановка най-нормалното е произвеждането на предсрочни избори, в които политическите партии да се позиционират със своите платформи и заявки за управление. Чрез тази демократична процедура гражданите трябва да дадат ясно послание, накъде искат да върви България. Затова и основната задача на служебния кабинет и на президента е да произведат честни избори, каза Миков.

Водещи новини

Още новини