Пирински: Във всички партии трябва да има късане

share

Българите не харесват парламента си, защото те не знаят как работи. Медиите отразяват само неща като бюфет, заплати, коли.

Това заяви Георги Пирински от БСП в студиото на "Панорама". Цветан Цветанов и вчера показа, че няма никакво уважение към НС. Той създаде отровна атмосфера в българската политика. Това показва какво ще е отношението на ГЕРБ към престоящите избори, категоричен беше той. Служебното правителство не трябва да е второ правителство на ГЕРБ. Политическите кабинети нямат място в служебното правителство. Трябва да се дадат всички гаранции, че изборите ще се проведат честно и почтено, обясни Пирински.

Служебното правителство ще има задачата да каже, какви са безобразията извършени от Бойко Борисов. Другата му важна задача ще е да се справи с наболелите проблеми на хората-сметките за ток, монополите, разкри още той. Оставката на Борисов е резултат от проваленото му управление. Обществото разбра, че ГЕРБ са се провалили и поиска оставката. В момента освен икономическа криза има и криза на партиите. В това число слагам и БСП. Предстоящите избори няма да са поредните парламентарни избори. Сега няма да се мине с редене на партийните листи. Проблемът е много голям. При всички партии трябва да има късане, категоричен беше Пирински.

Водещи новини

Още новини