Станишев подрежда спешно листи и коалиция

share

Режим на работа 24/7 въвежда на "Позитано" 20 соцлидерът Сергей Станишев. Той вече е поискал от заместниците си готови документи за изборите до неделя, пише"Стандарт".

На извънредно заседание на парламентарната група вчера социалистите са поискали и спешно свикване на Националния съвет на партията. Но днес в 12 часа Станишев събира извънредно първо Изпълнителното бюро. Ръководството на БСП ще обсъжда позиция за консултациите при президента Росен Плевнелиев. И Сергей ще раздаде задачите, които трябва да са с решения "до вчера". "Истината е, че оставката на правителството ни свари неподготвени, нямаме програма, листи-нищо", коментира ситуацията висш функционер на БСП.

Само преди дни на конгреса си червените гласуваха политическата си рамка за "Нова социална България". А вместо през месец май, предизборната им платформа трябва да е готова за март. Пак заради предсрочните избори в БСП ще трябва спешно да насрочат конференциите и в общините. На тях ще се номинират бъдещите депутати. А на конгреса Станишев отново настоя и за гражданска квота в листите. Преди това обаче ще се реши и "вечния въпрос" дали БСП да се яви самостоятелно на избори или да запази формулата "Коалиция за България". Не са провеждани разговори с коалиционните партньори, бяха планирани в седмиците след конгреса, уточниха от централата. Червените ще трябва да приключат с месец по-рано и годишния си финансов отчет, за да гласуват на пленум бюджета си за 2013-та.

Водещи новини

Още новини