НДСВ посочи 10 причини за вот на недоверие срещу вътрешната политика

Булфото
share

Тя и евродепутатът Антония Първанова участваха в семинар за обучение на активисти на партията от Северна България, проведен във В. Търново.

Според Христина Христова ключовите думи в предизборната ситуация у нас са агресия и страх, а в МВР никога не е имало толкова корупция и хаос колкото сега и министър Цветанов трябва да бъде сменен.

Основните причина за това били, че не може вътрешният министър да бъде и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, каза Христова и добави:

„Цветан Цветанов допусна твърде много полицейско насилие, нарушават се основните правила на полицейската дейност. Награждаването на прокурор Роман Василев, който в същото време е наказан от ВСС, натискът върху ВСС при избора на председател на Софийски градски съд, прекомерно подслушване и в същото време изтичане на информация. Увеличаването с 30% на битовата престъпност, намаляването със 7 на 100 на разкриваемостта на престъпленията, както и фактът, че вътрешното министерство е най-скъпоструващото у нас - 1 милиард лева годишно". Тези пари, според лидера на НДСВ, могат да бъдат управлявани по-разумно, а част от средствата и пренасочени към здравеопазване или образование.

Евродепутатът Антония Първанова информира, че очаква поредния доклад на Европейската комисия за България, който трябва да излезе на 20 юли, да не съдържа добри новини за правосъдието и вътрешния ред в страната ни.

В Брюксел са притеснени от нарастващата корупция по митниците, изтичането на класифицирана информация и нарушаването правата на гражданите, коментира тя. В период, в който се обсъжда създаването на агенция, която да се грижи за опазването на личните данни на европейските граждани у нас, непрекъснато изтича информация и по- лошото е, че не се знае откъде и как. В това отношение България не е надежден партньор на Европейския съюз, добави Антония Първанова.

Водещи новини

Още новини