Кунева: Няма да участваме в служебно правителство

булфото
share

"България на гражданите" няма да участва в служебно правителство, заяви пред български журналисти в Брюксел ръководителят на политическата организация Меглена Кунева.

При това напрежение от протестите в България оставката на Министерския съвет беше единственият правилен ход, коментира тя. Според нея дълго никой в страната не е бил чут - нито гражданите, нито опозицията, нито медиите. Ако не е некомпетентност, тогава това е умишлено злонамерено лошо управление, добави Кунева. Тя призова парламентарно представените партии да се откажат доброволно от правото си на проучвателен мандат за излъчването на кабинет и възможно най-скоро да бъде съставено служебно правителство. Политическата почва у нас е много изтощена от партиите, трябва гражданското общество да нахлуе, заяви Кунева. По нейните думи единствената задача на служебното правителство, съставено от хора извън партиите, следва да бъде подготовката на честни избори за Народно събрание.

Кунева заяви, че сред причините да се стигне до тук е "непрекъснатата лъжа в огромни мащаби с плашене, с купуване на гласове, с взимането на цели избирателни комисии за заложници". Хората в един момент спират да вярват на властта, допълни тя.

Водещи новини

Още новини